1. Kennismaking en verkoopstrategie Als eerste komen we vrijblijvend bij je langs om kennis te maken, en je wensen en onze mogelijkheden te bespreken. We bekijken je woning om de waarde te bepalen, bespreken de verkoopstrategie die het beste bij de markt én je eigen wensen aansluit en geven je advies over de presentatie van je woning. Na deze afspraak gaat de makelaar aan de slag en werkt een verkoopvoorstel uit. Deze ontvang je vervolgens binnen enkele dagen.
  2. Verzamelen van informatie Vervolgens bouwen we samen een verkoopdossier op. Hierin verzamelen wij alle relevante informatie van je woning en eventueel van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Zo doet de makelaar onder anderen kadastraal onderzoek en vraagt waar nodig stukken op bij het bouwarchief. Zo kunnen we alle benodigde kennis overbrengen aan de aankopende partij.
  3. Presentatie Een professionele fotograaf komt je woning fotograferen, en maakt een video (optioneel) voor de beste onlinepresentatie. Ook wordt er een interactieve plattegrond met bijbehorende NEN 2580 meetcertificaat gemaakt.
  4. Online We zorgen voor een sfeervolle presentatie met een aantrekkelijke verkooptekst. Deze plaatsen we op o.a. Funda, Huislijn.nl, Pararius en onze eigen website. Ook op social media wordt je woning gepresenteerd zodat zoveel mogelijk potentiële kopers de woning zien.
  5. De bezichtiging Een spannend moment. We verwelkomen de geïnteresseerden, nemen de tijd voor de rondleiding en beantwoorden al hun vragen.
  6. De onderhandeling In deze fase doen we er alles aan om niet alleen de hoogste koopsom maar ook de meest gunstige voorwaarden voor je te behalen. In de huidige markt verkopen wij veel woningen via een zogenaamde inschrijving, wat inhoudt dat meerdere geïnteresseerden een eenmalig eindbod doen. Hieruit kiezen we samen het meest aantrekkelijke bod voor jou. Via een inschrijving ben je er dus van verzekerd dat je de best haalbare deal zal sluiten.
  7. De koopakte Is er een overeenkomst bereikt, dan gaan we over tot het tekenen van de koopakte. De koper kiest de notaris en wij zorgen ervoor dat alle gewenste informatie tijdig bij de notaris ligt. De koopakte controleren we op tijd en deze nemen we van tevoren eerst samen met je door. Ook tijdens het tekenen bij de notaris zijn we uiteraard aanwezig. Dit blijft toch een bijzonder moment!
  8. Ontbindende voorwaarden Zijn er ontbindende voorwaarden opgenomen? Dan houden we contact met de koper en zorgen we dat alles tijdig en conform afspraak verloopt. Zo heb jij nergens omkijken naar.
  9. De eigendomsoverdracht Een aantal dagen voor de sleuteloverdracht ontvang je het concept van de eigendomsakte met de bijbehorende eindnota. Ook deze documenten controleren wij en nemen we voor het tekenen samen door. Na de eindinspectie van de woning gaan we naar de notaris voor de levering en dus de sleuteloverdracht.
  10. Sleuteloverdracht en vragen Mocht je na de sleuteloverdracht nog vragen hebben, dan staan we natuurlijk altijd voor je klaar.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Wij helpen je graag.

Neem contact op